DEM’den Arvas’a çağrı: Onurunla gezmek istiyorsan o mazbatayı kabul etme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İl Seçim Kurulu’nun mazabata verdiği Abdulahat Arvas’a çağrıda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan “Van halkı arasında onurunla gezmek istiyorsan o mazbatayı kabul etme” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan’ın “memnu (yasaklı) haklarının geri alınması” üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan  AKP adayı Abdulahat Arvas’a verildi.

Karara karşı çıkan DEM Parti bugünkü MYK toplantısını Van’da yaptı. Toplantıya DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ve MYK üyelerinin yanı sıra CHP ve TİP heyetleri de katıldı.

Valiliğin 15 gün süreyle tüm eylem ve toplantılara yasak getirmesi kararı üzerine kentte gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. MYK toplantısından çıkıp yürüyüşe katılmak isteyen DEM, CHP ve TİP heyetlerinin de binadan çıkışışına izin verilmedi.

12.00’da yapılması planlanan açıklama ise polis müdahalesi nedeniyle 14.00’te yapılabildi. Kısa bir yürüyüşün ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuşma yaptı.

“BU SİYASİ KOMPLOYA ALET OLMA YSK”

Kararı hukuka aykırı ve Van halkını iradesine darbe olarak niteleyen Bakırhan konuşmasında şunları söyledi:

Buradan YSK’ya da seslenmek istiyorum bu siyasi komplAya alet olmayın. Sizler Abdullah Zeydan’a kendi ellerinizle onay verdiniz. ‘Aday olabilirsiniz’ dediniz. Şimdi kararınızın arkasında durun. Seçimde hezimete uğrayan bu iktidarın etkisinde kalmayın Van halkının gözü vereceğiniz adil karardadır. Umuyorum ki bu halkın iradesini yok saymayacaksınız.

“O MAZBATAYI KABUL ETME”

Bir çağrımız da AKP’li adayadır. Kürtsen, insansan inançlı isen bu toprakların insanı isen bu oyuna gelme. Mazbatayı kabul etme. Yarın Van halkının arasında, Van caddelerinde gezerken başını öne eğmek zorunda kalırsın. Bu halkın iradesini gasp edecek AKP-MHP iktidarının yanında durma. Kürt halkı onurludur. İyilik yapanı da doğru yapanı da kumpas oyunlarına alet olmayanları da unutmaz. Vicdanlı bir şekilde onurluca, başı dik bir şekilde kendi bölgende halkınla yaşamak istiyorsan Abdullah başkan ve Neslihan başkanın hakkı olan eş başkanlığa elini uzatma.

MAZBATAYI ALANA KADAR BURADAYIZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, şunları belirtti:

Bizler burada konuşurken sadece sizlere değil Türkiye’de yaşayan 85 milyon insana sesleniyoruz. Bugün Abdullah Zeydan kardeşimizin, başkanımızın adaylığını onaylayan YSK, seçimlere 48 saat kala Cuma günü saat 17.00’ye 5 kala adaylığıyla ilgili sorun bildiriyor ve bu sorun bizlere DEM Parti’ye iletilmeden önce AKP’ye, AKP’nin adayına iletiliyor. Seçimler gerçekleşirken onlar bize kumpas kuruyorlar. Ancak onların kumpasını siz boşa düşüreceksiniz. YSK’ye sesleniyoruz; İl Seçim Kurulu 2’ye 1 oy ile yani bir şerh ile bu kararı almış durumda. Bizler de bu sabah değerli avukatlarımız, parti yetkililerimiz bir çalışma yürüttü ve oldukça geniş bir itirazı YSK’ye ulaştırdık. Bu itiraz resmi olarak sonuçlanıncaya dek itirazımız kabul edilinceye dek DEM Parti halkımızla beraber en güçlü şekilde demokratik mücadeleyi ortaya koymaya, Abdullah başkana mazbatası verilene dek bu mücadeleyi sürdürmeye devam edecek.  Bizler MYK toplantımızı bugün burada Van’da yaptık. Bütün MYK grubumuz, PM’miz vekillerimizin önemli bir çoğunluğu bu karar olumlu bir şekilde niteleninceye dek Van’da olacağız, Van halkı ile beraber bu mücadeleyi yürüteceğiz.

DEM’den Arvas’a çağrı: Onurunla gezmek istiyorsan o mazbatayı kabul etme
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA