Dersim’de Suriye ve Filistin protestosunda 8 gözaltı: Milletvekili darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Türkiye’nin Suriye ile İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması düzenlemek istedi. Sanat Sokak’ta bir araya gelen platform üyeleri kalkanlarla polis ablukasına alındı.

Ablukaya tepki gösteren, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ayten Kordu, Ortadoğu’da yaşanan ve yıllardır çözülmeyen Kürt sorunu ve Filistin sorunu için toplandıklarını söyledi.

Polis Kordu’yu darp etti

Polisler Kordu’yu da kalkanlarla sıkıştırarak darp etti. Polis saldırısına tepki gösteren Kordu, “Sizin bu ayrımcı politikalarınızdır bu kentte gerginliği yaratan, sizden olmayanlara düşmansınız” ifadelerini kullandı.

Halktan saldırıya tepki

Polis saldırısında Gazete Patika muhabiri Hıdır Yıldız ve Peri Belediye Başkanı Orhan Çelebi’nin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Dersim halkı polisin yoğun saldırısına yuhalamalar ve ıslıklarla tepki gösterdi.

8 kişiye gözaltı

Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: Nazlı Çelik, Orhan Çelebi, Çağdaş Bagac, Ender Şimşek, Ferhat Yıldız, Ergün Tekin, Ali Bozkur, Hıdır Yıldız

Dersim’de Suriye ve Filistin protestosunda 8 gözaltı: Milletvekili darp edildi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA