Dersim’deki yeni tehlike: Araziler şirketlere tahsis ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ovacık’ta köylülerin yıllardır kullandığı araziler, meralar; satış ve tahsis yoluyla özel şirketlere verildi. Arazilerinin satılmasına tepki gösteren köylüler, tahsisin iptal edilmesi için imza kampanyası başlatarak, toprakların ellerinden alınmasını kabul etmeyeceklerini bildirdi. Ovacık’taki arazi tahsisine dair, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”Sağlıklı gıda üretimi çabasında olan yüzlerce vatandaşımızın mağdur edilmemesini, söz konusu tahsis işleminin durdurularak, bu arazilerin  belediyemiz, ilçemizde bulunan kooperatifler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile üreticilerimizin tamamının fayadalandıracağı alanlar olarak gündeme alınmasını, yetkililerden talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ARAZİLERİMİZİN TEKELLEŞMESİ HAKSIZLIKTIR

19.03.2019 son başvuru tarihli ilan ile ilçemiz Köseler köyü sınırları içinde bulunan 508 ve 510 parsel numaralı (2.297.700, 00 m2) arazilerin, bir şirkete 49 yıllığına irtifak hakkı verilmek suretiyle tahsis edildiğini yakın bir zamanda üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Söz konusu tahsis, 3 köyümüz ve ilçe merkezindeki üreticilerimizi kesin olarak olumsuz etkilemektedir.

Yıllarca çok zor koşullarda, yaşadıkları yerleri terk etmeden üretimlerine devam eden ve ilçemizin en büyük tarım ve hayvancılık nüfusuna sahip bu köylerimizin, gerek özel mülkiyetlerine giden yol güzergahının kapatılması, gerekse mera olarak kullandıkları bu alanların bir şirkete tahsisi köylülerimizle birlikte, diğer üreticilerimize de her anlamda büyük zararlar verecektir.

Özellikle son zamanlarda dünya genelinde yaşanan salgın hastalıklar da dikkate alındığında; sağlıklı gıda ulaşımına yönelik hamleler yapılması gerekirken, yüzlerce üreticiyi olumsuz etkileyecek bu çalışmanın derhal durdurulması gerektiğini düşünüyoruz.

Üreticilerimize, üretimde kalmak adına yerleşim yeri dışında ahırlarını yapacak ve yem bitkilerini üretecek küçük çaplı toprakların bile tahsisi yapılmazken, binlerce dönümlük arazilerin tekelleştirilmesi hem haksızlıktır hem de adil değildir. Bu anlamda köylülerimiz, belediyemize ulaştırdıkları ve hala devam etmekte olan imza kampanyaları başlatmışlardır. İmza kampanyalarının tamamlanması akabinde ilgili kurumlara belediyemizce iletilecektir.

Tekrar belirtmek gerekir ki, çok zor koşullara rağmen geçimlerini sağlamak ve aynı zamanda sağlıklı gıda üretimi çabasında olan yüzlerce vatandaşımızın mağdur edilmemesini, söz konusu tahsis işleminin durdurularak, bu arazilerin  belediyemiz, ilçemizde bulunan kooperatifler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile üreticilerimizin tamamının fayadalandıracağı alanlar olarak gündeme alınmasını, yetkililerden talep etmekteyiz.

Mustafa Sarıgül
Ovacık Belediye Başkanı

Dersim’deki yeni tehlike: Araziler şirketlere tahsis ediliyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA