Hozat-Çiçekli yolundaki orman kıyımı protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Munzur Çevre Derneği Dersim Temsilciliği, Hozat-Çiçekli yolundaki orman kıyımını protesto etti. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, “Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keserek paraya dönüştürüyor. Bugün burada bu zihniyeti teşhir ediyoruz. Doğayı talan eden, kâr hırsı uğruna gerçekleştirilen kesim ihaleleri durdurulsun” denildi.

‘Dersim’de orman katliamına dur diyelim’ pankartı açılırken, basın açıklamasını Munzur Çevre Derneği Dersim Temsilciliği adına Yusuf Topçu okudu.

Dersim’de uzun süredir orman kıyımının sürdüğünü belirten Yusuf Topçu, “Rant ve kâr hırsı uğruna şirketler aracılığıyla doğamız talan edilmektedir. Dersim’deki orman kıyımına ormandan sorumlu kurumlar ve devlet organları da sessiz kalmaktadır. Ormanı ve ağacı sadece bir odun olarak gören, rant ve para uğruna doğayı katleden, bu orman kıyımını gerçekleştiren ve bu kıyıma izin veren zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz ve biliyoruz. Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keserek paraya dönüştürüyor, bugün burada bu zihniyeti teşhir ediyoruz. Dersim Hozat yolu arasındaki Çiçekli bölgesinde müteahhit Mehmet Turan tarafından genç filiz meşe ağaçlarının bulunduğu orman arazisi tıraşlanmaktadır. Biz Munzur Çevre Derneği olarak doğayı paradan ibaret gören bu kıyıma sessiz kalmıyoruz. Doğayı talan eden, kâr hırsı uğruna gerçekleştirilen kesim ihaleleri durdurulsun” dedi.

Avukat Barış Yıldırım ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine göre orman alanlarının hiçbir şekilde tahrip edilmesi mümkün değil. Türkiye’nin imzaladığı sözleşmelere göre korunan türleri barındıran alanlarda habitatlara zarar verilemez. Bu tür kesimler hukuka aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır.”

Kaynak: Pirha

Hozat-Çiçekli yolundaki orman kıyımı protesto edildi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA