Çocuk dergisi GOG yayınlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Çizgi roman ağırlıklı dijital çocuk dergisi GOG, Zazaca ve Kurmancca’da yayın hayatına başladı. Alanında bir ilk olan ve adını eski bir çocuk oyunundan alan GOG’da Red Kit gibi pek çok eğlenceli karakterin maceraları ve eğitici içerikler yer alıyor. 7-14 yaş grubuna yönelik olarak hazırlanan ve internet üzerinden okunabilen aylık e-dergi GOG’a aşağıdaki link adreslerinden ulaşılabilirsiniz.

Zazaca ve Kurmancca’da yayımlanan ilk çizgi roman çocuk dergisi olan GOG’da Vahşi Batı’nın ünlü kovboyu Red Kit’in yanı sıra, hayvanlarla konuşabilen cesur küçük Kızılderili Yakari’nin barışçı ve doğa dostu serüveni, evinde huzurla yaşamak isterken kendini Vikinglerin dünyasında bulan ve ailesini korumak için savaşmak zorunda kalan Thorgal’ın ve yanında yaşadığı gölün karşı kıyısının iyi ile kötü arasında savaşın sürdüğü büyülü bir dünya olduğunu keşfeden Milo’nun hikâyesi yer alıyor.Düzenli çizerleri arasında ‘Qirix’ karakt eriyle Doğan Güzel’in, ‘Orası Öyküleri’yle Ender Özkahraman’ın, ‘Kim Bu’ serisiyle İmam Cici’nin de bulunduğu GOG’da, Evdal Can’ın yazıp çizdiği ünlü Mezopotamya efsanesi Şahmaran ilk kez çizgi roman olarak okurlarıyla buluşuyor. Evde can sıkıntısından patladığı sırada istediği her şey olabileceğini keşfeden sevimli kız Porsor da GOG’un eğlenceli karakterleri arasında.

48 sayfalık ilk sayısında, dünyaca ünlü sanatçı Asaf Hanuka’nın bir hikâyesinin de yer aldığı dergide, insanlık tarihini değiştiren bilim insanları ve sanatçıların hayat hikâyeleri, çizgi karakter analizleri, kitap, bilim ve sanat haberleri de bulunuyor. GOG’un Genel Yayın Yönetmeni İmam Cici, GOG ile, anadillerinde eğitim göremeyen çocuklar için dillerini geliştirebilmelerine yardımcı olacak alternatif ve özgün bir mecra yaratmayı, aynı zamanda yazar ve çizerlere kendi dillerinde üretim yapabilecekleri bağımsız bir platform sunmayı amaçladıklarını söylüyor. Cici, yayın hayatına dijital olarak başlayan GOG’u okura bir süre sonra basılı olarak da ulaştırmayı planladıklarını ve bu dillerde çizgi roman kültürü oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla yerli ve yabancı sanatçıların Zazaca ve Kurmancca çizgi roman albümlerini yayımlayacaklarını belirtti.

48 sayfalık aylık dijital dergi GOG hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşa bilirsiniz.

Çocuk dergisi GOG yayınlandı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA