CHP Tunceli’de eski başkan Ali Mustafa Çelik, yeniden seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili adaylığı için 30 Ocak tarihinde il başkanlığı görevinden istifa eden Ali Mustafa Çelik, CHP Tunceli İl Başkanlığı’nın 38’nci Olağan İl Kongresi’nde il başkan adayı oldu. Ali Mustafa Çelik’in yanı sıra Yılmaz Çelik de il başkan adaylığını açıkladı. İki ismin yarıştığı kongrede Ali Mustafa Çelik 63 oy alırken Yılmaz Çelik ise 34 oy aldı. Böylece Ali Mustafa Çelik, geçici olarak Hıdır Mercan’a devrettiği il başkanlığını 9 aylık aranın ardından yeniden Hıdır Mercan’dan almış oldu.

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘na bağlılığını ifade ederek “Zaferimiz içimizdeki isimlere değil AKP’ye karşı olacaktır” dedi.

Çelik konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Biz birlikte yaparız anlayışı ile çıktığımız bu yolda, beni hiçbir zaman tek başına karar alan bir  il başkanı olarak görmeyeceksiniz. Erdemli ve onurlu siyaset yapacağız, halkımız için siyaset yapacağız, Genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımız, parti meclisimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve  ilçe yöneticilerimiz, üyelerimiz ve seçmenlerimiz ile birlikte  uyum içinde çalışmaya önem vereceğiz. Parti içi eğitime önem vereceğiz. Hesap verebilir, şeffaf bir anlayışla hareket edeceğiz. Partimizi Katılımcı demokratik bir anlayışla yöneteceğiz. Kişiler üzerinden değil, ilkeler, değerler ve  ahlak  üzerinden siyaset yapacağız. Samimi ve sahici olacağız. Ben değil, biz olacağız. Kutuplaştırıcı değil, Kucaklayıcı,  birleştirici olacağız. Partimizde sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, yoldaşlık hukukunu güçlendireceğiz. Halkın ittifakını her fırsatta büyütmek için çaba harcayacağız. Gençlerin ve kadınların partimize aktif katılımını sağlayacağız. Sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla etkili iletişim kuracağız. Sosyal medyayı aktif şekilde kullanarak, faaliyetlerimizi halka duyuracağız. İlimizin eğitim, sağlık, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarını araştırıp, çözümü için çaba harcayacağız.

Doğa ve çevre sorunlarına duyarlı olacağız. Köy-köy,  mahalle-mahalle, sokak-sokak, kapı-kapı gezerek, halkın gündelik sorunlarına özel bir önem vereceğiz. Güvencesiz yoksul kesimlere daha çok ulaşarak çözümler arayacağız. Tunceli’de Tarımsal kalkınmayı,  üretim odaklı girişimciliği konuşacağız ve bu programları hayata geçirmek için tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları ile  işbirliği yapacağız. Aydınlık Türkiye için mücadele eden fedakar yol arkadaşlarım. Uzun süredir birlikte siyasi bir mücadele vermekteyiz. Bu yüce görevi onurlu bir şekilde yürütmektesiniz. Ben huzurlarınızda üç yıl boyunca birlikte fedakarca  çalıştığım  yönetim kurulu üyelerimize, disiplin kurulu  üyelerimize  kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimize tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde Bütün ilçe başkanlarımıza,  belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize yürekten teşekkürlerimi  sunarım. Bu halka hizmet etme aşkımız, sevdamız ilke ve değerlerimiz ışığında yılmadan, yorulmadan devam edecektir. Bu zor süreçte birbirimize karşı olan sevgimizi, saygımızı, güvenimizi, inancımızı ve dayanışmamızı büyütmek;  birliğimizi – beraberliğimizi  sağlamak,  tek yürek, tek ses olmak  durumundayız. 38. olağan kongremizin dostluk ve kardeşlik duyguları içinde demokrasi şölenine dönüşmesini temenni ederken, bu seçimin bir bayrak yarışı olduğunu ifade etmek isterim. Aday arkadaşım ve ekibine başarılar dilerken, çıkacak sonucu saygı ile karşılayacağımı  şimdiden  belirtmek isterim ve Tekrar belirtmek isterim ki: Genel başkanımızı bu süreçte inciten, itibarsızlaştıran, değersizleştiren tutum ve davranışları kabul etmiyoruz. Tunceli halkı ve  örgütü olarak, genel başkanımızın yanında dimdik durduğumuzu bir kez daha güçlü şekilde ifade etmek istiyorum. 38. olağan kongremizin partimize, ilimize   ve ülkemize hayırlı olmasını diler, Hepinize  tekrar en içten  sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunarım

CHP Tunceli’de eski başkan Ali Mustafa Çelik, yeniden seçildi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA