Bir Dersim markası: Munzur Et

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özlem Öztürk

 

Munzur Et Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ali Şahin; 20 iş insanıyla birlikte yönetimini üstlendikleri Munzur Et’i bir Dersim markası olarak, ülke içine ve ülke dışına taşımayı hayal ettiklerini söyledi. Şahin; Munzur Et olarak Dersim’de istihdamı artırmayı hedeflediklerini, bunun içinde Dersim halkının markalarına sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti.

         

2016’da 20 iş insanıyla birlikte Munzur Et’in yönetimini üstlenen iş insanı İsmail Ali Şahin; Dersim’e istihdam sağlamak ve yöre halkını kaliteli et ürünleriyle buluşturmak üzere kurulan Munzur Et’i Dersim Gazetesi’ne anlattı.

20 iş insanı Munzur Et için güç birliği yaptı

Munzur Et’in proje olarak önceki yıllarda kurulduğunu, kendilerinin fabrikayı geliştirmek üzere görev üstlendiklerini ve amaçlarının istihdama katkı sunmak, yörenin markasını büyütmek amacıyla el birliğiyle sorumluluk aldıklarını anlatan Şahin; ürettikleri ürünler konusunda şu bilgileri verdi:

“Munzur Et olarak kavurma, sucuk, salam, pastırma ve döner üretiyoruz. Rakiplerimizden farkımız yüzde 100 dana eti kullanmamız ve danaların da maksimum iki yaşında olmasına dikkat etmemiz. Bu etin lezzetini artıran bir faktör. Ağırlıkla yöre hayvanlarını kullanıyoruz, ayrıca Elâzığ ve Erzincan’dan hammadde temin ediyoruz. Munzur Et’te eti karkas olarak yani iç organları temizlenmiş, derisi ve ayakları temizlenmiş, sadece et olarak alıyoruz. Karkas olarak gelen etlerin iri parçalarından, antrikot ve bonfilesinden pastırma ve kavurma üretirken; kalan bölümlerinden de sucuk ve salam yapıyoruz. Ürünlerimizde herhangi bir sakatat ürünü bulunmuyor. Bu da bizi diğer firmalardan ayıran en büyük özellik. Ürünlerimizde özellikle yazın doğal beslenen hayvanların etlerini kullanıyoruz, ancak kış döneminde elbette besicilik nedeniyle suni beslenen hayvanların etlerini de almak durumunda kalıyoruz.”

Munzur Et, İstanbul’da bayilik sistemiyle büyümeyi hedefliyor

 

Tüketicinin et ve et ürünleri alırken dikkatli olması gerektiğini, örneğin kavurma alırken etteki homojenliğe ve etin iri parçalı olması dikkat etmesi gerektiğini belirten Şahin, stratejik hedeflerine dair de sözlerine şöyle devam ediyor:

“Şu anda birinci hedefimiz Dersim bölgesine kaliteli ürün vermek. Dersim merkez
ve ilçelerine ağırlıkta ürünlerimiz satışta ve hemen hemen tüm marketlerde varız. Bunun yanında şimdi yavaş yavaş dış şehirlere açılmaya başladık. Elâzığ, Erzincan, Diyarbakır ve devamında İstanbul’da bayilik sistemiyle büyümeyi hedefliyoruz.”

“Munzur Su gibi marka olacağız”

Munzur Et’in kuruluş aşamasında yaklaşık 60 ton üretim kapasitesiyle kurulduğunu söyleyen İsmail Ali Şahin; şu anda kapasitelerinin altında çalıştıklarını belirterek, amaçlarının kapasiteyi ve istihdamı hızla artırmak olduğunu belirtiyor.

Şahin şu ifadeleri kullanıyor:

“Şu anda fabrikamızda 10 kişi çalışıyor. Kapasite arttıkça yeni istihdam alanları oluşacaktır.  Dersim’de bir kişiye dahi iş olanağı sağlamak bize büyük bir mutluluk katacak. Bizim iş insanları olarak buraya gelişimizdeki en büyük hedeflerimizden biri zaten buydu. Hatta bu amaçla birkaç arkadaşımız buraya yerleşti. Umarım devamı gelecek ve biz bunun için elimizden geleni yapacağız. Dersim halkından da Munzur Et’e sahip çıkmasını istiyoruz. Munzur Et’in bir Dersim markası olarak ülke çapına yayılan bir firma olmasına hayal ediyoruz. Ancak hayallerimizi ülke içiyle sınırlamıyoruz, yurt dışına ihracat konusunda da girişimlerimiz var. Nasıl Munzur Su bir marka olduysa, Munzur Et’in de bir marka olması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.”

Bir Dersim markası: Munzur Et
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA