Dersimli akademisyen Dr. Mehmet Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde Antakya’da enkaz altında kalan Dersimli Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Yıldırım’ın kardeşi Murat Yıldırım’ın acı haberi “Desimli Memed’e ulaştık. Dersim’in emanetini aldık geri dönüyoruz” sözleriyle duyurdu.

Yıldırım’la ilgili bir açıklama yapan yazar Daimi Cengiz de, Dr. Mehmet Yıldırım’ın cenazesinin aile tarafından teslim alındığını ve perşembe günü -yetişmesi halinde- cemevinde bugün kalp krizi sonucu vefat eden yakınları M.Bedri Gültekin ile beraber törenle uğurlanacağını belirtti.

Dersim Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre ise Mehmet Yıldırım’ın babasının isteğiyle Hakka uğurlama töreni Cuma günü yapılacak.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'iletişim İletişim Yayınları @iletisimyayin 1 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi, yazarımız Dr. Mehmet Yıldırım'ı depremde, Antakya'da kaybettik... Tüm sevenlerine sabır dileriz.' Twitter ekran görüntüsü olabilir

Cengiz; Yıldırım’ın Gomemişi köyünde Hardo Dewres’e emanet edileceğini belirterek, Dersim’in bu değerli evladının cenazesine aktif katılım çağrısı yaptı.

Akademisyen Yalçın Çakmak, Yıldırım’ın ölümünü büyük bir kayıp olarak niteleyerek “Mehmet’imizin cansız bedenine ulaşıldı. Acımız çok büyük. Tarih camiası ve Desim (Dersim) halkı çok değerli bir bilim insanını kaybetti. Yattığın yer incitmesin bıra…” yorumunu yaptı.

Dersimli akademisyen Dr. Mehmet Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA